WordPress CMS-tool 2: auto backup

Stap ik dan nu plotsklaps ineens af van die enorm creatieve manier van titel en post integratie?! Ach wtf.

Met de beschreven plugins in de vorige post kan je dus een eerste stap maken richting WordPress als CMS, maar er zijn nog meer plugins die je veel elend uit handen kunnen nemen.

Een grote ramp geschiedt zodra een servercrash een website naar de filistijnen jaagt. Alles is dankzij een ruziënde één en nul foetsie. In de meeste gevallen heb je met WordPress de website an sich in een paar minuten up and running:

1. Download de laatste WordPress versie
2. Upload alles incl. je theme (die je natuurlijk wel ergens bewaard hebt!)
3. Activeer alle plugins (die je natuurlijk wel ergens bewaard hebt!)

De site heb je dan ongeveer binnen een kwartierje weer in de lucht.

Maar! Hoe zit het met die database? Heb je onthouden dat je om de zoveel tijd met PHPMyAdmin even aan moet klooien? Of heb je onthouden dat je steeds even moet inloggen om dat databasepluginnetje de opdracht te geven om een backup te maken, en dat ergens dan liet opslaan op die gecrashde server…

Of heb jij deze simpel doch bemmende plugin werken die desgewenst elk uur, elke dag of elke week automagisch een verse backup mailt naar een e-mailadres van jouw keuze? Want, potverdikkie, wat is dat handig zeg! WordPress Database Backup kan je deze opdracht geven en neemt daarmee veel zorg uit handen.

Extragratis tip: Wanneer je meerdere sites onder je hoede hebt is het handig om een speciaal e-mailadres te maken waarnaar je de backups laat sturen. Als je dan je e-mailclient dusdanig configureert dat al deze mail telkens in een aparte map terecht komen, zit jij met twee vingers in de neus op overzichtelijke rozen.

Extragratis halve tip: Lester ‘GaMerZ’ Chans DBManager plugin is handig om ff snel een table’tje te droppen indien nodig en vooral om de boel ff snel te optimaliseren. Het heeft ook een backupfunctie, deze mist toch echter die geweldige mailfunctie.

Dit bericht is geplaatst in wordpress. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *