Waarom verzuimen

… instanties, instellingen en organisaties anno 2006 nog steeds om aantrekkelijke en informatieve websites te leveren?

Momenteel is de kinderboekenweek gaande. Een leuk thema is er bedacht; De leeuw is los! Er worden diverse activiteiten opgezet in de (kinder)boekenwinkels. En alle basisscholen zijn er druk mee.

Centraal informatiepunt? Dat is dan natuurlijk www.kinderboekenweek.nl.

Nou houdt uzelf vast wanneer u deze draak van een internetsite bezoekt. Een onaantrekkelijke menustructuur, een onordelijke/chaotische pagina-indeling en verder alles wat een moderne internetsite hedentendage niet is. Wanneer er een speciale landelijke week voor het kinderboek georganiseerd wordt, zou de website hét startpunt moeten zijn. Met heldere informatie voor kinderen, achtergronden en tips voor ouders en praktische informatie voor de scholen of iedereen die er meer mee wilt doen. Maar het CPNB doet daar niet aan mee.
Ik heb het ze gemaild. Ze weten er dus van.

Dan nu ook in Arnhem; een hommage aan Eric de Noorman. De stripkarikatuur van de Arnhemse tekenaar Hans G. Kresse.
De stad wordt versierd met 20 enorme tekeningen van Kresse en andere tekenaars die zich eenmaal op Eric de Noorman gestort hebben.

Een website? Nee hoor. Tenminste, als je de ijverig onderhouden algemene informatiesite www.ericdenoorman.nl niet meerekend. Het project kost natuurlijk nogal wat, maar een paar honderd euro om op een heldere manier informatie te verstrekken over het hoe, wat en waarom over 60 jaar Eric de Noorman had toch nog wel gekund? Informatie over Eric de Noorman, over Hans G. Kresse, over de meewerkende tekenaars, over hun band met Eric, waar de tekeningen hangen, exposure van de sponsers, etc, enz, und so weiter. Iedereen gelukkig.

Het belang en de impact van het www wordt nog lang niet door iedereen onderkend.

Dit bericht is geplaatst in blog, creatief. Bookmark de permalink.

Een reactie op Waarom verzuimen

  1. Pingback: jeroenonstenk.nl : Kinderboekenweek.nl flikt het weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *