Vakantie? Ouderlijk toezicht! #muahahaha

Hoei! Vakantie! Lekker uitslapen is de bom natuurlijk, alleen zoonlief heeft daar andere ideeën over. Als ik om een uur of 10 nog aan #planking doe, is hij al lang op. Over een jaar of 10 zal ik hem wel om 12:00 uit z’n nest moeten schoppen, maar voorlopig zijn we nog niet zo ver.

Zoonlief is erg braaf. Doet altijd precies wat hem opgedragen wordt. We hebben een deal waarmee hij 1 uur per dag achter de Mac mag spelen. En daar houdt hij zich dus keurig aan.

Omdat ik hem dus zo goed en blindelings vertrouw heb ik de ‘Ouderlijk toezicht‘ functie op mijn Mac maar eens voor hem aangezet. Nadat ik een aparte account voor hem heb opgezet (Systeemvoorkeuren – Accounts) kan je via Systeemvoorkeuren – Ouderlijk toezicht perfect aangeven welke programma’s hij mag gebruiken, eventueel welke websites hij mag bezoeken en vooral op, en welke, tijdslimieten hij de computer mag gebruiken.

muahahahaHet schuifje staat op 1 uur per dag en dat uurtje mag hij van 9:00 tot 21:00 gebruiken. Mits ik er al niet achter zit. Muahahaha.

Is dit betuttelend? Ja. Is dit belerend? Ja. Zou ik er niet beter aan doen om in de vakantie en in het weekend tegelijk met zoonlief op te staan? Ja.
Dus, om het geheel nog opvoedkundig te verantwoorden wil ik dit onder de noemer ‘Time management’ plaatsen.

Dit bericht is geplaatst in Apple met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *