't Is WYSIWYG, zei de vink

En sloeg een liedje van plezier!

Want laten we wel wezen; code leren lezen is niet leuk. Tenminste niet voor mij. Ik wil graag gelijk iets doen. Iets zien. Iets maken. En dan beoordeel ik vervolgens of ik het leuk vind. Of ik er verder mee wil. Of of ik het eigenlijk wel snap.

Als efficiënt beelddenker maak ik gretig gebruik van YouTube om bijvoorbeeld nieuwe dingen te ontdekken. Tekst lezen over hoe iets werkt? Laten we eerst eens kijken of er op YouTube een screencast te vinden is. Misschien lees ik daarna de tekst nog eens een keer.

Het plezier komt dus bij mij pas als ik het daadwerkelijk kan toepassen. Vandaar dat deze tutorial me weer wat enthousiaster maakte; zonder eigenlijk een stukje code te schrijven een applicatie maken. En dat in een verhelderende, met illustraties onderbouwde handleiding.

De makers van cocoadevcentral.com zijn echter wel van mening dat kennis van C toch wel verstandig is, voordat men stappen richting Objective-C neemt. Aangezien Programmeren in C enkel pc georienteerd is, ga ik vanaf heden maar even verder met Learn C for Cocoa en de andere tutorials van cocoadevcentral.com.
En natuurlijk met dat handige boek dat Zoute mij aanraadde aan te schaffen.

Dit bericht is geplaatst in blog, programmeren met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op 't Is WYSIWYG, zei de vink

  1. Pingback: He-Man & the Masters of the Void | Blog van Jeroen Onstenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *