Stop De Pers!

Beste lezer van Dagblad De Pers,

De afgelopen maanden heeft u Dagblad De Pers dagelijks in de bus ontvangen.

Na onderzoek is gebleken dat in uw wijk niet het gewenste bereik wordt gerealiseerd.
De bezorging van Dagblad De Pers zal dan ook per 1 februari stop gezet worden.

Een overzicht van de distributiepunten en de digitale versie van Dagblad De Pers vind u op www.depers.nl.

Met vriendelijke groet,

Cornelis van den Berg
Uitgever Dagblad De Pers

Beste Cornelis van den Berg,

Juist vandaag nog sprak ik met een collega hoe verguld ik eigenlijk was met jullie gratis dagelijks nieuws. En bij thuiskomst trof ik bovenstaande tekst op een vodje aan… (vind is trouwens met dt). Een teleurstellend gevoel trok door mij heen toen ik deze wetenschap op de pot tot mij nam.

Van thuis uit ben ik opgegroeid met kranten. Ondanks dat ik nu de grootste tijd online doorbreng was het lezen van nieuws en achtergronden op de analoge manier toch erg welkom voor mij. Maar na “een onderzoek” blijkt dus dat het “gewenste bereik” in onze wijk niet wordt gerealiseerd.

Mag ik weten wat ik daar onder mag verstaan? Kopen wij niet de producten die adverteerders in jullie krant aanbieden? Zijn wij te arm? Is de wijk te groot? Of te klein? Zijn er te veel Nee/Nee stickers? Kunnen we het tij nog keren? Of moet ik maar weer een proefabonnement op NRC Next nemen?

Met vriendelijke groet,
Jeroen Onstenk

PS. Ik was er zelfs toe bereid om voor jullie krant te betalen. Niet te veel natuurlijk. Maar toch.

Ik heb De Pers ook maar een mailtje gestuurd. Van TNT heb ik trouwens antwoord gekregen. Later meer.

Dit bericht is geplaatst in blog. Bookmark de permalink.

2 reacties op Stop De Pers!

 1. Maks schreef:

  Beste Jeroen Onstenk,
  het doet ons deugd te lezen dat u wel degelijk van onze kwaliteitskrant gebruikmaakt. Op basis van gedegen onderzoek zijn wij echter tot de jammerlijke conclusie moeten komen dat niet alleen u De Pers tot zich nam op de pot. Moeten wij hier de hand in eigen boezem steken? Is de naam wellicht verkeerd gekozen en zorgt de aanblik van het woord ‘Pers’ tot onmiddelijke aandrang?
  Een en ander zal onderwerp worden van een vervolgonderzoek binnen uw wijk, waarbij wij vooral willen letten op het al dan niet aanwezig zijn van een causaal verband tussen het lezen van onze kwaliteitskrant en een niet te stuiten Drieterije Blues.
  Zou u in het kader hiervan wellicht mee willen werken aan een huis-aan-huis enquete in uw wijk? Wij hebben slechts een drietal vragen die u de bewoners aan de deur zou moeten stellen:

  1. Perst u gemakkelijker tijdens het lezen?
  2. Van welke artikelen raakt u onmiddelijk geconstipeerd danwel gelaxeerd?
  3. Met welke pagina wordt het beste afveegresultaat bereikt?

  Bij een bemoedigende uitkomst van deze enquete zal de De Pers het besluit te stoppen met de gratis verspreiding binnen uw wijk in heroverweging nemen.

  Met vriendelijke groet vanaf de pot,
  De Pers

 2. Jeroen schreef:

  Beste De Pers,

  Uw reactie doet mij direct deugd. Niet alleen in de laatste plaats als erkenning van mijn ongerief, alswel dat er eindelijk eens een instantie is die de waarde van de dagelijkse beslommeringen op het kleine kamertje juist kan inschatten.

  1. Ja, het persen verliep stukken soepeler. De sluitspier kon langer ontspannen blijven wanneer de Pers in mijn handen bladeren passeerde.
  2. Onmiddelijke constipatie heb ik geenszins mogen ervaren. Het lezen van De Pers zorgde voor een welkome constante darmdruk.
  3. Daar ik mijn Perzen eigenlijk liever niet bliefde te bevuilen heb ik nogthans eenmaal op De Pers een beroep moeten doen. Helaas kon ik naderhand de door mij geliefde puzzel niet meer invullen.

  Hopende op een positieve reactie, verblijf ik, op de pot,
  Jeroen Onstenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *