Siteman werkt niet meer

Vroegah, toen HTML nog met een kroontjespen werd geschreven, werkte ik met Siteman als CMS. Diverse sites heb ik ermee gemaakt, allemaal leuk voorzien van een gastenboekje, een forumpje, een contactformuliertje, een menuutje, en wat al niet meer.
Ik was er zo druk mee dat ik in een creatieve bui een banner voor Siteman in elkaar had geflanst. En Helge Langen, de maker van dit CMS, vroeg mij destijds uiteindelijk om de standaard site lay-out te maken. Wat je nog steeds ziet op de homepage van Siteman.

Siteman is een CMS dat gebruikt maakt van txtSQL als database. Je hebt hierbij geen mySQL database nodig en bespaart je dus zo in de kosten. Da’s een voordeel, maar gelijk ook het enige voordeel. Het gebruik van textfiles als database heeft als risico de zogenaamde data loss; van de een op andere dag ben je dan doodleuk (delen van) je site kwijt. Die data loss treedt op wanneer een site te groot wordt, of veel bezoeken te verduren krijgt. Soms is het eenvoudig te repareren. Maar meestal is het na flink vloeken weer opnieuw beginnen.

de-abacus.nl, een van mijn oudere sites, werkte nog op Siteman en gaf een paar dagen geleden dus de geest. 80 procent was foetsie. Ik heb Siteman nu aan de kant geschoven en heb die site nu op WordPress draaien.

Ik hoef me geen zorgen meer te maken over data loss.

Dit bericht is geplaatst in software, wordpress. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *