Moi met meine Mac

Ok, ik behoor nu reeds 7 dagen tot de coltruidragende Mac-adepten dus even tijd voor een resumé.

En met het woord ‘resumé pak ik gelijk de koe bij de hoorns; waarom soms moeilijk doen terwijl het makkelijk kan? Ik ben nog niet gewend aan alle andere gestures die ik moet maken om iets simpels als een accent op een letter te plempen. Zo ben ik er nog niet achter hoe ik een trema op een letter moet plaatsen. En zo mis ik eerlijk gezegd nog steeds de rechtermuisknop, die tal van handige functies kan herbergen.

Maar verder kan ik er niets negatiefs over kwijt. De iMac 20″ is een rete-imposante verschijning op de keukentafel. Perfect afgewerkt. Totaal geruisloos. Sublieme prestaties. Echt waar.

Het meest verbaasd ben ik echter over de kwaliteiten van OS X (ik werk nog gewoon met 10.4). Dit besturingssysteem geeft je het gevoel alsof alle software verweven zijn met het besturingssysteem. Dat in tegenstelling tot Windows, waar ik toch altijd het gevoel had dat je immer daadwerkelijk een programma er OPstart.
Moeilijk uit te leggen. Het is meer een gevoel. Het werkt gewoon erg prettig.

Wat me trouwens nog meer verblijdde was het feit dat mijn telefoon met Windows Mobile synchroniseerde zonder problemen dankzij The Missing Sync. Daar kan een ander software bedrijf een voorbeeld aannemen.

Favoriete widget: iCal Events, zou er eigenlijk gewoon standaard in moeten zitten. Hé, iCal Events vertelt me trouwens dat ik morgen naar de Adobe Apple Roadshow moet. Wat vervelend zeg.

Dit bericht is geplaatst in Apple, software. Bookmark de permalink.

3 reacties op Moi met meine Mac

  1. Choco schreef:

    Meteen naar de Apple Hosanna bijeenkomsten, je bent idd helemaal gecoltruit 😀

  2. Pingback: jeroenonstenk.nl : Lettertjes op een appel

  3. Jeroen schreef:

    Die coltrui past ons allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *