mas moi mit mijn mac

En O, wat ben ik nog immer blij met het apparaat. Waar ik echter een beetje huiverig voor was, was dat ik toch genoodzaakt zou worden om BootCamp te gaan gebruiken.

Op school werken we met een netwerk op basis van Windows Server en Windows XP Pro. Sinds afgelopen week kan men van thuis uit toegang krijgen middels Remote Desktop. Erg praktisch en handig natuurlijk.

Voor mij was dit weer iets compleet nieuws. Ik had er nog nooit mee gewerkt. En ik moet zeggen dat het op de Windows Pc hier in huis indrukwekkend goed werkt. Alsof je daadwerkelijk gewoon op een computer op school werkt.

CoRD

Maar wat nu als ik thuis eigenlijk toch niet meer achter een Windows apparaat wil zitten? Op school ontkom ik er natuurlijk niet aan, maar thuis wil ik genieten ipv ergeren.
Om dit probleem aan te pakken heb ik CoRD ontdekt. Een überbemmend sourceforge project waarmee je Windows Remote Desktop op je iMac kan toveren. Briljant. Het werkt als een tierelier. En het is nog gratis ook!

Dit bericht is geplaatst in Apple, blog, software. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *