Mac switchers post

Eind deze week stapt een collega van mij over. Hij schaft een iMac aan. En zijn vraag aan mij was: “Welke programma’s zijn belangrijk? Welke zijn de moeite waard om aan te schaffen?”

Dus ik heb even een lijstje opgesteld van erg praktische, soms essentiële, software voor op de Mac die er niet standaard op staat. (In alfabetische volgorde)

1Password. Alle wachtwoorden overzichtelijk en safe opgeslagen. Maar ook andere belangrijke data sla je veilig op. Synct met je iPhone

Adium. iChat is oke, maar Adium is oke’er. Vooral het gebruik van de verschillende mogelijke chatplatformen maakt deze “messenger” ideaal.

AppZapper. Zeker voor een switcher is het “ontbreken” van een uninstall protocol erg wennen. Daarnaast ruimt AppZapper de boel net iets sneller en beter op, dan wanneer je het zelf zou doen.

CoRD. Die collega van mij zal op hetzelfde netwerk thuis willen inloggen en een Remote Desktop verbinding maken met Windows Server gaat perfect met CoRD.

Firefox. Mijn no. 1 webbrowser. Safari is soms oke. Firefox is vaker oke.

iLive. iPhoto, iMovie, iDVD werkt allemaal erg fijn. Maar vooral voor mijn collega zal GarageBand een revelatie zijn.

iWork. Gewoon noodzakelijk.

Daarnaast heb ik nog een rijtje tools die niet direct noodzakelijk zijn, maar zij maken het werken met een Mac nog prettiger.

Flip4Mac. Erg goed en handig tooltje om al die .WMV op de internets te openen.

TextExpander. Autoaanvulling waarmee je echt tijd bespaard.

QuickSilver. Soms werk je sneller met je keyboard dan met je muis.

Warp. Soms werk je sneller met je muis dan met je keyboard.

Wat ben ik nu nog vergeten?

Dit bericht is geplaatst in Apple, software. Bookmark de permalink.

4 reacties op Mac switchers post

 1. Hank schreef:

  Spark, veel makkelijker en sneller dan Quicksilver: http://www.shadowlab.org/Software/spark3.php
  Zooom, omdat een muis soms best onhandig is: http://coderage-software.com/zooom/index.html
  Vienna voor RSS: http://vienna-rss.sourceforge.net/vienna2.php
  Camino als browser, veel sneller dan Firefox: http://caminobrowser.org/

 2. Jeroen schreef:

  Zooom ziet er idd erg handig uit.

  Ik zie alleen de logica in naam < -> functie niet.

 3. Hank schreef:

  En daar zou ik nog even VMWare Fusion aan toe willen voegen als je gebruik moet maken van Windows of Linux, MAMP of XAMPP voor als je lokaal php-sites in elkaar wilt testen, CSSEdit voor als je CSS wilt typen (gebruik alleen de typmogelijkheid, de klikklak-functie is voor n00bs), skEdit voor HTML, PHP en JavaScript, Transmission voor torrents, TigerLaunch voor al die applicaties die niet in de dock en in Spark passen maar die je wel af en toe gebruikt.
  *Haalt adem*
  Writeroom om lekker relaxed te schrijven, Isolator om het gevoel van writeroom in andere applicaties op te roepen, CuteClips om het clipboard een geheugen te geven, Blind om verborgen bestanden zichtbaar te maken, xScope om pixel te neuken, Sim Daltonism om kleurenblindje te spelen, Fetch om te FTP’en, TextWrangler om files met Fetch direct op de server aan te passen en Thunderbird omdat het de beste Imap client is voor de Mac.
  Wat ook erg handig is is een zoekmachine om al deze programma’s mee op te zoeken. Ik raad aan om bijvoorbeeld de zoekmachine van MacUpdate hiervoor te gebruiken.

 4. Hank schreef:

  De naam Zooom is inderdaad wat vreemd, maar dat neemt niet weg dat het een ontzettend intuïtief programma is. Een Mac zonder Zooom lijkt stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *