Een code, is geen code

Ik ben me, na ca. 16 jaar computergebruik, maar eens gaan toeleggen op het vergaren van kennis over de wereld die programmeren heet. Uiteindelijk doel? Een iPhone app maken en dan vervolgens asociaal veel geld verdienen.

Eerste stap: verkenning

Ik heb de laatste maanden geregeld rondgesurfd naar informatie over hoe je nu ’t beste te werk kan gaan. Hier en daar wat links verzameld. En na wat selectie tot de conclusie gekomen dat ik het beste bij het begin kan beginnen; Africa C.

Via WikiBooks stuitte ik op Programmeren in C. En aangezien je toch ergens moet beginnen, heb ik dat boek dan maar tot startpunt gebombardeerd. Het begint al motiverend met:

Toch is C niet aan te raden voor beginners. Voornamelijk omdat het zich, taalkundig, enige vrijheden veroorlooft, die weliswaar zeer nuttig zijn voor wie weet wat hij doet, maar de beginner ruimschoots genoeg touw bieden om zich aan op te knopen.

Maar aangezien ik hier geen touw heb én omdat ik met HTML en CSS toch nog wel enige ‘sort of’ codekennis heb, sla ik dit advies maar in de wind.

Of het wat gaat worden weet ik nog niet. Ik heb er iig wel zin an. Heeft u nog tips, dan zijn deze meer dan welkom.

Dit bericht is geplaatst in blog, inspiratie, iPhone, programmeren, software met de tags , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Een code, is geen code

 1. Zoute snor schreef:

  Uit nieuwsgierigheid; waarom C?

 2. Jeroen schreef:

  Omdat ik begreep dat C een goede opmaat is naar Objective-C, wat weer gebruikt wordt in OSX.

  Maar als ik het verkeerd heb, of er zijn andere wegen/mogelijkheden, dan hoor ik dat graag.

 3. Zoute snor schreef:

  Ik zou dan gelijk voor Objective-C gaan, bijvoorbeeld door dit boek te kopen: http://thepiratebay.org/torrent/3700535/Sams_-_Programming_In_Objective-C.chm

 4. Jeroen schreef:

  Hmm, da’s niet duur. Ik heb al een aantal van deze boeken gekocht, dus ik zet in de rij op de boekenplank.

  Had jij dit boek ook al gekocht?

 5. Zoute snor schreef:

  Hij staat hier op de plank, maar ik heb het niet zo op programmeren. Maar dit boek werd aanbevolen als het enige objective-C boek waarvoor geen verdere voorkennis van C nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *