Drop-down menu's

… voor WordPress zijn een unicum. Je ziet ze haast niet. Ze zijn vast en zeker niet Web2.0 genoeg. Maar ik moet toch erkennen dat ik het nog immer een handige, overzichtelijke en mooie manier vind om de inhoud van een site tentoon te spreiden.
En als je WordPress als CMS wilt gebruiken, met veel statische pagina’s, dan kan het dus goed van pas komen.

Ik dus op zoek naar een plugin, of iets in die geest, om gemakkelijk, middels WordPress, een drop-down menu te realiseren.

Stapt u mee in de wereld die “onduidelijke wirwar van net niet werkende plugins” heet?

Bij de eerste halte is het al gelijk raak; Tenterhooks feat. Webdezine.ca WordPress Menu. Veel verhaal, redelijk browsersafe, maar de plugin is in feite een sidebar vervanger. Modificeerbaar? Ja. Zin in? Nee.
Volgende stop is in Italië; Cimy Page Navigator lijkt in potentie wel een goede plugin, maar of die Italiaan snapt het engelse commentaar niet of hij is gewoon te lamlendig. Een gedegen en duidelijke handleiding ontbreekt in ieder geval. Uitvogelen? Nope.
Bij DMRY Tree Menu navigation van Hakan in Turkije lijkt het of we kunnen vinden wat we zoeken, mits we enige hout zouden kunnen snijden uit zijn uitleg.
Tot slot zou Collapsing Page Menus Plugin nog veelbelovend kunnen zijn, maar hier schijnt de pluginmakert weinig zin te hebben in een werkende WordPress 2.1.2 update. Dan niet.

Maar potverdikkie wat nu?

Nou, zoals gebruikelijk tijdens een reis pak je ergens wel eens een folder mee. En ergens onderweg heb ik een stukje tekst gedownload waarop een vijftal stappen staan. Ik had het op mijn desktop staan en er eigenlijk niet meer naar omgekeken totdat ik het opende met een instelling van “eens kijken of dit ook zo onbruikbaar is als de rest”. Maar, oh boy, hoe verkeerd was mijn gedachte ten aanzien van dit stukkie tekst!

Ik heb echter geen flauw idee meer waar ik die tekst vandaan heb gehaald. Zelfs Google’s Search History kon me niet meer helpen. En zelfs uitvoerig opnieuw zoeken naar datgene wat ik al had, brengt me niet naar de bron. Daarom presenteer ik binnenkort hier het antwoord.

/cliffhanger

Dit bericht is geplaatst in wordpress. Bookmark de permalink.

4 reacties op Drop-down menu's

  1. Jeroen schreef:

    WTF!
    Wat is de link/relatie. Waar heb jij ‘m vandaan?

    Ergo nog steeds: hoe kwam ik eraan?

  2. Pingback: Kanaal Helmond » Blog Archive » De eertste post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *