Debiel land

Zondag wilde ik samen met zoonlief een kerstboom kopen. Al een week lang had ik hem die belofte gegeven, en om van het gezeur af te zijn was het dus eergister tijd om de daad bij het woord te voegen.

Daar gingen we dan. Met Oud-Hollandsche lage temperaturen, die vroeger nog slechts gedurende elfstedenwinters zich op het kwik durfden te vertonen, trotseerden vader en zoon de traagwerkende verwarming in de Renault Scenic. Waarmee wij ons, vergezeld van veel lawaai, want katalysator kapot, richting de eerste de beste locale plantwoekeraar begaven.

Nou moet ik eerst even mededelen dat ik van jongs af aan altijd de traditie gewend was dat je een kerstboom eigenlijk niet voor 18 december in huis plaatst. En eigenlijk deed de rest van de buurt dat ook niet. Niemand eigenlijk. Dus mijn insteek om met mijn 4 jarige Dozo “de mooiste kerstboom van de wereld” te gaan kopen was vol moed, omdat thans, 16 december, toch eigenlijk nog niemand een kerstboom in huis haalde. Hoewel ik ergens een voorgevoel had dat tijden inmiddels veranderd waren.

De eerste tuinder had welgeteld nog 4 omgebouwde coniferen in een pot staan. De tweede tuinder had nog een aantal aan pleeborstel gelijkende bomen staan, maar daarmee was ook elke vergelijking met een kerstboom gemaakt. De derde tuinder raadde mij werkelijk aan om volgend jaar al rond Pasen op zoek te gaan, en wenste mij nog veel succes. Maar de vierde tuinder, natuurlijk diegene welke het dichtst bij huis was, had dan zowaar toch nog iets aanvaardbaars staan.

Het deed mij een beetje denken aan al die Sinterklaasartikelen die ik al 78 dagen voor 5 december in de supermarkt tegenkwam. Of aan het feit dat ik op 3 december al nergens meer een chocoladeletter kon kopen.

En iedereen vind het maar normaal.

Dit bericht is geplaatst in blog. Bookmark de permalink.

5 reacties op Debiel land

 1. Zoute pruik schreef:

  Ga op een dorp wonen. Ikzelf bijvoorbeeld reed vorige week van mijn werk naar huis, en zag een bordje aan de straat staan waarop stond “kerstbomen”. Dus ik zeg thuis tegen mijn vrouw dat Geert de bomen alweer te koop heeft staan, en heb er later eentje gehaald. Die dus rustig nog een paar dagen buiten heeft overnacht voordat hij hier in huis kwam te staan.

  *gaat de koeien voeren of zo, iig iets agrarisch*

 2. Zoute pruik schreef:

  Erh, volgens mij woon je bij nader inzien in een dorp.

 3. Jeroen schreef:

  Arnhem heeft al 774 jaar stadsrechten!

  Edoch heb ik zondag uiteindelijk ook zo’n bordje “kerstbomen” gevolgd.

 4. Zoute pruik schreef:

  Trouwens, op het gevaar af een taalpureerder te zijn, schrijven ze in groep 8 tegenwoordig niet meer “iedereen vindt”?

 5. Jeroen schreef:

  He he eindelijk! Je bent de eerste die het opvalt! En dat terwijl de pagina al 800+ keer is bezocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *