Aspect ratio calculeren

Soms loop ik zo vreselijk moeilijk te doen om iets dat eigenlijk gruwelijk simpel moet zijn. En gisteren was het weer zo ver.

Ik had een leuk spelletje gevonden om op de website van ’t Startblok te plaatsen. Maar natuurlijk was het spelletje net te breed voor de site. Dus ik moest het spelletje verkleinen, maar uiteraard de juiste verhouding (aspect ratio) bewaren.

Ok. Dus wat doe ik?

De ontboezeming; telkens wanneer ik tegen het bovenstaande probleem aanloop, start ik PhotoShop op en maak ik eerst een afbeelding in het oorspronkelijke formaat. Waarna ik vervolgens de afbeelding resize via Image – Image Size naar het wenselijke formaat. Tenminste, ik voer daar één van de wenselijke waardes in, zodat vervolgens automagisch de andere waarde gegenereerd wordt.

Vanochtend, op de fiets, kon ik nog steeds niet uit over zoveel omslachtigheid. Vanavond kwam ik de Aspect Ratio Calculator tegen. En er waren wel meer wegen die naar Rome leidden.

Het kan soms zo simpel zijn.

Dit bericht is geplaatst in blog, software met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Aspect ratio calculeren

  1. Zoute pruik schreef:

    Ok, je hebt iets met een breedte a, en hoogte b (of moeten dat hoofdletters zijn, wiskunde is lang geleden). Je wilt naar een breedte c, en moet weten wat dan hoogte d wordt. Dan wordt d:
    d=c*b/a.
    Dat kan toch niet zo moeilijk zijn voor een leraar?

  2. Jeroen schreef:

    Ja, ja, ja! Dat hoeft groep 8 nog helemaal niet te kunnen joh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti spam test *